top of page

Mikä on Textile Exchange?

Vuonna 2002 perustettu Textile Exchange on maailmanlaajuinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tekee tiivistä yhteistyötä tekstiilien toimitusverkon kaikkien sektoreiden kanssa. Sen jäseniin kuuluu 210 yritystä ja organisaatiota yli 25 maasta. Textile Exchange etsii ja jakaa parhaita käytäntöjä liittyen maatalouteen, materiaaleihin, jatkokäsittelyyn ja jäljitettävyyteen. Tällä tavalla järjestö yrittää saada aikaan positiivisia vaikutuksia maailman vesistöihin, maaperään, ilmaan, eläimiin ja ihmisiin. 

Textile Exchange tarjoaa tietoa ja työkaluja, joita teollisuus tarvitsee merkittäviin parannuksiin kolmella ydinalueella: kuitu ja materiaalit, eheys ja standardit sekä toimitusverkko. Järjestö on kehittänyt useita tärkeitä teollisuusstandardeja kuten Organic Content, Responsible Down, Responsible Wool, Recycled Claim,Global Recycled.

Tekstiilivaihto laajeni keskittymästä yksinomaan orgaaniseen puuvillaan vuonna 2010 ja kattamaan myös muut kestävät kuidut, kuten lyocell ja kierrätetty polyesteri. Vaikka organisaation nimi muuttui vastaamaan laajempaa tehtävää, Textile Exchange keskittyy edelleen voimakkaasti orgaanisten kuitujen käytön laajentamiseen markkinalähtöisenä ratkaisuna köyhyyden, biologisen monimuotoisuuden ja elintarviketurvan torjumiseksi.

Lyhyt video, jossa haastatellaan  Textile Exchangen toimitusjohtajaa La Rhea Pepperiä. Hän vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin.

  • Miten tavallinen ihminen voi vähentää omaa hiilijalanjälkeään vaateteollisuuden suhteen?

  • Mikä on paras keino vähentää mikrokuitusaastetta?

  • Mitä haasteita tavallisessa puuvillantuotannossa on?

" Luomuviljely on tapa elää sopusoinnussa maan kanssa ja on tapa kunnioittaa elämää - elämää maaperästä maatilalle, perheelle, yhteisölle ja viime kädessä koko maailmalle. COVID-19-pandemian kaltaisina aikoina meitä muistutetaan siitä, kuinka verkostoituneita olemme keskenämme - olemme ekosysteemi, ja se, mitä teemme, vaikuttaa kokonaisuuteen. Meidän on toimialana ylitettävä kynnys vahingon minimoimisesta positiivisten vaikutusten maksimointiin. Tämä tarkoittaa vahvempia investointeja maaperän, ekosysteemien ja biologisen monimuotoisuuden rakentamisessa. Meidän on omaksuttava ja tuettava uudistavia käytäntöjä, jotta voimme toteuttaa lupauksen muutetusta maailmasta! Yhdessä - voimme tehdä tämän! "

-La Rhea Pepper,  Textile Exchange:n toimitusjohtaja ja elinikäinen orgaanisen puuvillan viljelijä

Kestävä puuvillahaaste 2025

Haaste kannustaa vaatetus- ja tekstiiliteollisuutta  ja vähittäiskauppiaita hankkimaan 100% puuvillastaan ​​kestävimmistä lähteistä vuoteen 2025 mennessä. Haasteen -raportti sisältää tietoja ja tilastoja saavutuksista ja vaikutuksista, joita tämän ohjelman aloitteilla on veteen, yhteisöihin, maaperän laatuun, biologiseen monimuotoisuuteen sekä sosiaalisiin näkökohtiin ja säännöksiin.

2025 haasteen tarkoituksena on kuomupuuvillan käyttöä ja sen pohjalta lisäämään pienviljelijöiden tuloja, poistamaan erittäin vaarallisia torjunta-aineita, poistamaan tai vähentämään käytettyjen torjunta-aineiden ja synteettisten lannoitteiden määrää, vähentämään vedenkäyttöä ja parantaa veden laatua ja maaperän terveyttä.

Nykyään 22 prosenttia maailman puuvillasta on valmistettu kestävänkehityksen mukaisesti. Haasteen visio on, että vuoteen 2025 mennessä yli 50 prosenttia maailman puuvillasta kasvatettaisiin ympäristöystävällisesti.

Standardit

Textile Exchange kehittää ja hallinnoi useita standardeja, jotka tarjoavat teollisuudelle keinon tarkistaa kestävyysvaatimukset raaka-aineesta lopputuotteeseen. Standardiemme mukainen sertifiointi tapahtuu kolmannen osapuolen sertifiointielinten kautta.

Organic Content Standard (OCS)

Orgaanisen sisällön standardi (OCS) on kansainvälinen vapaaehtoinen standardi, joka asettaa vaatimukset kolmannen osapuolen sertifioimalle orgaaniselle materiaalille ja alkuperäketjulle. OCS:n tavoitteena on lisätä luonnonmukaisen maatalouden tuotantoa.

The Recycled Claim Standard (RCS) ja Global Recycled Standard (GRS)

Kierrätysvaatimusstandardi (RCS) ja maailmanlaajuinen kierrätysstandardi (GRS) ovat kansainvälisiä, vapaaehtoisia standardeja, jotka asettavat vaatimuksia kierrätetyn materiaalin ja alkuperäketjun kolmannen osapuolen sertifioinnille. Standardien yhteisenä tavoitteena on lisätä kierrätettyjen materiaalien käyttöä. 

Responsible Wool Standard ja

 Responsible Mohair Standard

Responsible Wool Standardi on vapaaehtoinen standardi, joka käsittelee lampaiden hyvinvointia ja laidunmaata. Responsible Mohair -standardi on vapaaehtoinen standardi, joka koskee puolestaan vuohien hyvinvointia ja laidunmaata.

Responsible Down Standard (RDS)

Responsible Down -standardin tavoitteena on varmistaa, että untuvat ja höyhenet tulevat eläimistä, joille ei ole aiheutunut tarpeetonta haittaa. Se auttaa kannustamaan käytäntöjä, joissa kunnioitetaan ankkojen ja hanhien inhimillistä kohtelua.

Content Claim Standard (CCS)

Sisältövaatimusstandardi (CCS) on kaikkien tekstiilivaihtostandardien perusta. Se on alkuperäketjun standardi, joka tarjoaa yrityksille työkalun tarkistaa, että yksi tai useampi tietty materiaali on lopputuotteessa. CCS-sertifikaatti varmistaa, että säilytysketjun periaatteita noudatetaan jokaisessa tuotantovaiheessa. Sen avulla seurataan raaka-aineen virtausta lähteestä lopputuotteeseen.

OCS-100_Color.png
RMS_Color.png
RCS-100_Color.png
RDS_Color.png
RWS_Color.png
bottom of page